Yoga werkwijze

Kennismaking
Vaak zijn rust en ontspanning de beweegredenen om yoga te beoefenen. En dit te leren integreren in het leven.
Maar het kan ook iets fysieks zijn. Bv een blessure die maar niet over wil gaan. Of gewoonweg beter in je vel willen zitten. Tijdens het kennismakingsgesprek wil ik graag naar je luisteren waarom je yoga wilt doen en waar jou behoeftes liggen. Hierdoor krijg ik een beter beeld hoe de begeleiding er uit moet komen te zien, en hoe ik jou het beste kan ondersteunen.
Het gesprek is vrijblijvend en kan telefonisch, via Skype of op locatie plaatsvinden.

Hebben we allebei na het gesprek een goed gevoel, maken we een afspraak voor de intake. Ik stuur jou een vragenlijst toe die je graag ingevuld naar de eerste afspraak mee neemt.

 

Intake
Tijdens de intake neem ik de vragenlijst met jou door en breng ik goed in beeld wat de meeste aandacht moet krijgen tijdens de yogasessies.
Ook gaan we een aantal basishoudingen doen om te kijken hoe jouw lichaam beweegt.
Op basis van het intakegesprek maak ik lessen die afgestemd zijn op jouw lichaam en (mentale)behoeftes.
De intake duurt +/- 60 minuten

 

Yogasessie
We beginnen met een concentratieoefening om jou in het hier en nu te brengen.
Daarna gaan we door naar mobiliteitsoefeningen. De gewrichten en spieren worden hierdoor klaar gemaakt voor de yogahoudingen, de asana’s.
Nadat we een serie aan yogahoudingen hebben gedaan, sluiten we de sessie af met een ontspanningsoefening en/of meditatie.
Een yogasessie duurt 30 of 60 minuten.

 

Tussentijdse evaluatie
Afhankelijk van de duur van het traject evalueren wij met elkaar welke invloed de yoga op jou heeft. Waar wil je de komende tijd verder op focussen en welke bewustwording en veranderingen hebben er al plaats gevonden?

 

Laatste yogasessie
We blikken terug op het begin. Waar stond je toen je begon met yoga? Wat was de reden dat je yoga wilde beoefenen en wat heeft het opgeleverd?

Reageren is niet mogelijk