Voeding werkwijze

Kennismakingsgesprek:
Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Het vindt plaats via Skype, telefonisch of op locatie. Je kunt mij ook per mail contacten.
Ik vind het belangrijk te weten wie jij bent en wat jouw doelstelling is. Je krijgt van mij uitleg over het begeleidingstraject en hoe ik te werk ga. Als je hier een goed gevoel bij hebt en besluit te willen starten, maken we een afspraak voor de intake.
Ik vraag jou 3 dagen lang een voedingsdagboek bij te houden. Hierin schrijf je op wat je eet en drinkt. Ook ontvang je een vragenlijst per mail van mij.
Voordat de intake plaatsvindt, ontvang ik beide documenten graag ingevuld retour.

 

Intake:
Het intakegesprek duurt +/- 60 minuten.
Tijdens de intake bespreken we jouw voedingsdagboek die ik tot die tijd geanalyseerd heb. We kijken naar wat je al goed doet en welke onderdelen meer aandacht nodig hebben.
Ook gaan we dieper in op jouw doelstelling. Hoe ziet het doel er uit? Wat heb je tot nu toe geprobeerd om deze doelstelling te realiseren? Wat zijn je valkuilen? Welke verwachtingen heb je van mij als coach in dit traject en hoe zie je jouw eigen inzet?

Daarnaast meet ik jouw:

  • vetpercentage
  • tailleomtrek
  • gewicht
  • en bereken ik de BMI.

Aan de hand van alle informatie kan ik jouw energieverbruik berekenen waarop het persoonlijke voedingsadvies gebaseerd wordt.
Samen leggen we een aantal stappen vast van het behandelplan zoals korte en lange termijndoelen, evenals de frequentie van de begeleiding en de verwachte duur van het traject.
Het persoonlijke voedingsadvies ontvang je enkele dagen na de intake.

 

Vervolgconsult:
Het vervolgconsult duur +/- 30 minuten
Tijdens ieder vervolgconsult bepalen we samen je huiswerk voor de volgende afspraak. Het is de bedoeling dat je inzicht krijgt in jouw gewoonten. Tijdens het daaropvolgende gesprek nemen we de opdracht onder de loep. Wat ging goed? Waar had je het moeilijk mee? Daarnaast bepalen we samen welke onderdelen van jouw voedings- en gedragspatroon de aandacht gaan krijgen tot het volgende consult. En zo bouw je stap voor stap aan een nieuwe leefstijl.
Ook meet ik tijdens het vervolgconsult je vetpercentage, tailleomtrek, gewicht en bereken ik de BMI.

 

Boodschappensafari:
Bij de boodschappen begint het. Daar bepaal je wat je in huis haalt en wat uiteindelijk op je bord komt. Tijdens de boodschappensafari leer ik jou hoe je etiketten moet lezen en welke producten de betere keuze zijn. Je krijgt inzicht hoe je jouw boodschappenkar kunt vullen met gezonde én lekkere dingen.

Reageren is niet mogelijk