Over mij

En toen stond ik op het punt om een beroepskeuze te maken. Ik wilde met mensen werken en het liefst de hele dag door bewegen en sporten. Mijn energie kwijt kunnen.

In 2002 volgde ik de CIOS gecertificeerde opleiding tot fitnesscoach. Het bleek een goede keuze te zijn.

Het is een vak dat mij actief houdt en waar ik mijn ei in kwijt kan. Ik vind het heerlijk om te sporten en net zo heerlijk vind ik het als ik andere mensen hetzelfde gevoel kan laten ervaren. Ik word er gelukkig van als ik mensen kan helpen, ondersteunen en motiveren om zich fit te voelen. Het geeft zo ontzettend veel voldoening als mensen opknappen, steeds lekkerder in hun vel zitten en gaandeweg aan hun eigen lijf ervaren dat sporten en bewegen geen straf is maar een weldaad.

Yoga – mijn medicijn.
En toen was het er. Plotseling in de ochtend. Een intense pijn. Mijn rug. Sporten zat er even voor een tijd niet in. Werken werd op een laag pitje gezet. Maar hoe herstellen?
Yoga. Het bleek mijn medicijn te zijn.
Door yoga leerde ik beter te luisteren naar mijn lichaam. Rust te nemen wanneer het nodig was. Ik vond het magisch hoe yoga mij hielp te herstellen. Dat maakte mij nieuwsgierig. Ik wilde meer weten en volgde in 2012 de opleiding tot hatha yoga docente bij Instituut Osmose in Den Haag. Tijdens deze opleiding leerde ik meer over de facetten van yoga.
Ik beoefen een aantal keer per week yoga. Het houdt mij in balans. Zowel op fysiek als ook op mentaal vlak. Het brengt mij tot rust. Laat mij ontspannen.
Ik ben dankbaar dat yoga op mijn pad is gekomen en dat ik de tools heb mogen leren om het helende effect van yoga over te brengen op anderen.

Ken je dat? Het gevoel dat het cirkeltje nog niet rond is?
Ik wilde meer weten over VOEDING.

Is het wel gezond wat ik eet? Hoeveel voeding heb ik eigenlijk nodig? Eet ik te veel of te weinig? Wat zijn fabels en wat zijn feiten? Op internet zijn er zo veel verschillende meningen en stromingen. Mij verwarde het meer, dan dat het helderheid bracht. Ik wilde gegronde en wetenschappelijk onderbouwde informatie en zo besloot ik in 2017 de opleiding tot gewichtsconsulente te volgen.

Nu is het cirkeltje 360 graden en heb ik alle tools om mijn eigen flow te creëren.
Een fit, gebalanceerd en gezond leven.

Flow360

Reageren is niet mogelijk